top of page
לוגו - רמות.png
נעמה נצר.png

נעמה

נצר

אביה.png

אביה

ליפשיץ דאי

מומחה תוכן - טרנדולוגיה.png

מומחית תוכן

מיטב שהם לב

טרנדולוגיה (שיווק)

בית ספר רמות, הוד השרון

חץ.png

בדקו את מצב לוח הזמנים

קל מאוד להתבלבל בין מכירות לשיווק אז נעשה כאן קצת סדר. 

מחלקת המכירות (ממשקי קהילה) עוסקת בהווה ובעתיד הקרוב. במחלקת המכירות אנחנו מחפשים לקוחות למוצרים ולשירותים קיימים, כאלה שמייצרים אותם או יכולים לייצר אותם כבר עכשיו.

לעומתה, מחלקת השיווק מנתחת את המגמות העתידיות המסתמנות ברשת הערך ובהתאם למגמות בשוק אנחנו משרטטים את האסטרטגיה השיווקית שלנו. מחלקת השיווק מחפשת טרנדים, אנשי השיווק מחפשים את המוצרים והשירותים שהחברה תפתח ותייצר בעתיד.

אני, <***>, כטרנדולוג של חברת ההזנק אשר הקמנו, עוסק בניתוח ובתכנון העתיד שלנו כחברה משגשגת וצומחת. בתפקיד הזה, אני חוקר כיצד אפשר לזהות מגמות כבר לפני שהם משבשות לנו את התעשייה ואת החיים בכלל, ומדוע כל מותג חייב להתבסס על העתידנות העסקית שלו כדי להמשיך ולהישאר רלוונטי.

מעבר לכך, אני מנסה לא רק לחקור טרנדים שעשויים להתרחש על פי המגמות הקיימות בעולם, אלא לבחון מה עלינו לעשות כדי לפתח טרנדים חדשים שישנו את העולם.

את הרעיונות הראשונים קיבלתי מאתר Ask שהקים ירון שגיא.

1. מה הם תפקידי מחלקת השיווק?

א. לנתח שוק (מבחינת גודל השוק, פלח השוק שיכול להיות שלנו, ללמוד על השחקנים הגדולים והאינטרסים שלהם ועוד);

ב. להכיר תחומים שיכולים להשפיע על שינויים בשוק שלנו;

ג. לבצע ניתוח עתידים בעזרת בדיקת מגמות בתחום המוצרים העכשוויים שלנו;  

ד. ויש עוד... והרבה :-)

    מה זה טרנדולוגיה

טרנדולוגיה הוא המקצוע החוקר ומנסה לחזות את מגמות העתיד עבור חברות וארגונים. חברות גדולות מעסיקות טרנדולוגים כדי שיסייעו להם לחזות את המגמות שישפיעו על העסקים שלהם, על הלקוחות שלהם ולסייע להם לייצר חדשנות שתהיה רלבנטית לאיך שהעולם יראה עוד כמה שנים

עדי יופה

מה זו טרנדולוגיה?

נעמה נצר ואביה ליפשיץ דאי

נפגשים עם הטרנדולוגית

מיטב שהם לב

אפריל 2019, 21 דקות

2. מדוע צריך מחלקת שיווק? האם לא די במחלקת מכירות?

אנחנו נמצאים בעיצומה של מהפכה. הכל משתנה במהירות. הטכנולוגיה של היום תהייה מיושנת בעוד שנתיים. כלומר, אורך החיים של מוצר היום הוא שנתיים-שלוש. בעוד עשר שנים אורך החיים של מוצר יהיה קצר הרבה יותר. למכור את המוצר שאנחנו מייצרים היום מבלי לחשוב על העתיד זה גזר דין מוות לחברה שלנו. אנחנו רוצים שהחברה תמשיך להתקיים לא רק עוד שנתיים אלא עוד עשרות שנים. לכן אנחנו חייבים למכור היום מה שיותר אבל במקביל חייבים לחשוב גם על המוצרים שנמכור בעוד שנתיים או שלוש וזה בדיוק התפקיד של מחלקת השיווק. לחשוב על המוצרים העתידיים.

ועוד משהו. כפי שאנחנו יודעים, ישנם שלושה תנאים להצלחה: כדאיות, משאבים ותשוקה.

אחת התכונות של יזם היא יצירתיות. התשוקה שלו עזרה לו לתרגם חלום למשהו שמייצרים ומוכרים עכשיו... שגרה אינה מסתדרת עם התשוקה הטבעית של יזם בנשמה. ייצור ומכירות דורשות יצירתיות מסוג שונה. יזם חייב לתת חופש לאנשי המכירות והייצור לעשות את עבודתם בכוחות עצמם והוא חייב לפנות את מחשבותיו לעבר העתיד - כי התשוקה שלו נמצאת בעתיד. לכן, יזם צריך לחשוב בצורה שיווקית - על המחר. 

העיסוק בייצור ובמכירות מסיט את מחשבותיו מהמשך פיתוח הרעיון שלו. כאשר יזמים נאלצים לעסוק בייצור וחסרה להם התשוקה לחזור ולייצר את אותו מוצר שוב ושוב, הם עלולים לפגוע בכדאיות של היום. הם עלולים לדרוש להכניס שינויים בקו הייצור שוב ושוב... המוצר ישתפר אבל המכירות ייפגעו. זו הסיבה שחברות הזנק רבות נסגרות בגלל ניהול כושל (הפתרון תלוי ביזם - עליו להמשיך לעסוק בנושא התשוקה שלו - הדור הבא).

בדיוק מהסיבה הזו צריך בעל הרעיון למצוא שותפים אשר אוהבים לעסוק במכירות ואחרים בייצור אבל גם נדלקו על הרעיון. שיתוף פעולה ביניהם הוא הכרח.

3.  מי יבצע את ניתוח העתידים?

צריך להחליט

4. מתי יבצעו את ניתוחי העתידים?

כל הזמן או רק כשמתחילים להרגיש שהמכירות יורדות?

5. היכן מתנהלת הפעילות השיווקית?

24/7

6. כיצד מנהלים את השיווק בחברת ההזנק שלנו?

עם אצבע על הדופק בכל השינויים והשינויים הצפויים בקהילה ובעולם הרחב, בעזרת הצגת השאלות של פרקליט השטן. 

7. ניתוח סיכונים (מענה לשאלה "מה אם")

כל הזמן צריך להיות עם חושים רגישים שמופנים לעבר העתיד, כדי להבחין בשינויים ובמגמות מסביב, כפי שהן מוצגות בחדשות, ברשתות החברתיות, בעיתונות המקצועית ועוד. ישנם מקורות מידע חינמיים שעוזרים להבין את השינויים אשר עלולים להתרחש ולפגוע בנו אלא אם נדע לתרגם אותם להזדמנויות.

דוגמא: התפרצות וירוס הקורונה מכניסה אנשים רבים להסגר. ההזדמנות שלנו היא לספק להם שירותים שהם אינם יכולים לבצע בעצמם, כמו להביא לפתח ביתם לחמניות חמות ושוקו בבקרים. את התמורה הם יעבירו בעזרת אפליקציות כמו Bit, למשל.

ניתוחי העתיד עוזרים לנו להיערך לקראת שינויים אפשריים.

מקורות מידע (דוגמאות אחדות למידע חינמי)

  1. פורטל השיווק של ישראל - AlllMarketing;

  2. מדור "דעות" בעיתון גלובס;

  3. דוחות Q4 במדור "שוק ההון" של העיתון TheMarker;

  4. מדור "טכנולוגי" בעיתון כלכליסט;

  5. ועוד...

bottom of page